لحمة النية با البحرينى نسميها ( دجاج فى قاعتة )
--------------------------------------------------------------------------------
سلام عليكم بنات منتدنا الطيبين اتمنى تكونوا بخير وصحة وعافية يارب
اول شئ الطبخة يسمونها لحمة النية لانى ما يحتاج اقليهاوما تأخد من الوقت شئ يعنى انا لما اسويها اكون مرتاحة فى ها اليوم ما ابغى اطول عليكم بقول المقادير
المقادير :
رز مغسول حسب الكمية الى تسوينة كل يوم
1.دجاجة وحدة
2.بطاطس حبتين او حسب الرغبة يمكن اكثر (دوائر)
3. طماطم حبتين او حسب الرغبة
4.حبتين فلفل بارد وحار
5.شبت وبقدونس فنجان صغير
6.حبتين بصل تقطع شرائح طولية
7.ليمون احضر
8.قطعة ماجى وحدة
فى شغلة مهمة وهى انى انظف الدجاجة واقطعها واظيف عليها عصير الليمون وفلفل اسود وبهارات مخلوطة وكركم وفلفل ابيض وحسب البهارات الى انتى تحبينهاوحتى ليمون مطحون
الطريقة سهلة جدا وما تأخد من الوقت شئ
اول شئ احط البصل فى الجدر واكمل باقى المقادير البطاط والطماط والفلفل وشبت وبقدونس واحط قليل من الزيت ملعقة صغيرة وبعدها احط الدجاجة الى خمرتها بكل ما فيها واخر شئ احط ملح فوق الخليط .
اسلق الرز بشرط تكون الحبة خشنة ولما يستوى الرز احطة فى الجدر على الخليط واسكر الجدر بقطعة المنيوم وبعدين احط نشافة الى ننشف عليها الرز هى عبارة عن قطعة حديد استخدمها تحت الجدر على العموم احطها واشغل الغاز على خفيف جدا لمدة ساعتين ونص والله راح تلحظون الطعم الممتاز وعليكم با الف عافية واذا احد جربها يخبرنى
ودمتم باالف خير